Kosten


Wat kost een consult?

Een consult kost voor particulieren tussen de €85,00 en €90,00, voor een gesprek van 45 minuten contacttijd en 15 minuten administratietijd.

Deze tarieven verschillen per zorgverzekeraar. Informeer bij uw verzekeraar over exacte tarieven. In 2021 geldt een eigen risico van 385 euro per jaar (dat u zelf moet betalen voor medische kosten uit het basispakket, voordat uw zorgverzekeraar begint met vergoeden).

Na uw intake (eerste 1 of 2 sessies), bespreken we wat voor soort behandeling bij u past: Kort, Middel of Intensief. Deze zijn vastgesteld door de overheid en zorgverzekeraars, ze worden ook wel het ‘zorgproduct’ of ‘prestatie’ genoemd. In dit geval wordt een tarief voor het hele product in rekening gebracht. Informeer bij uw zorgverzekeraar hoeveel van een dergelijke behandeling wordt vergoed.

Bel tijdig af!

Bent u plotseling verhinderd, belt u dan alstublieft minimaal 24 uur van tevoren af. Als u wegblijft zonder het te melden en als u minder dan 24 uur tevoren annuleert, wordt een normaal uurtarief in rekening gebracht.

Wie betaalt de rekening?

Of u betaalt direct aan de psycholoog, of deze handelt het af met uw verzekeraar. Dat is afhankelijk van het soort polis dat u heeft (natura of restitutie).

Wat is een consult (standaardzitting)?

Een individueel consult van 45 minuten geldt als standaardzitting. Er zijn echter verschillende varianten mogelijk, zoals halve zittingen, groepstherapie, emailconsulten, telefonische consulten. Een telefonisch consult telt bijvoorbeeld als een kwart zitting.

Corona update: Praktijk is weer open, voorkeur voor afspraken via telefoon of videobellen.Meer informatie
+